Jelić Radio Karlovcu zapovijedio da izvještava i Ogulince, na prozivanje “da nisu došli na tiskovnu” reagirala direktorica Radio Ogulina

foto ilustracija

“Ja zapovijedam Hrvatskom radio Karlovcu da o svemu izvještava i ljude s ogulinskog područja, jer ne vidim ovdje ogulinske medije. Možete to smatrati zapovijedi, medij ste u vlasništvu lokalne samouprave”, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije župan Damir Jelić.

Na njegovu je izjavu su reagirali iz grada Ogulina u kojem je potvrđen i prvi pacijent zaražen koronavirusom u Karlovačkoj županije, pa je direktorica Radio Ogulina Dubravka Vuković poslala priopćenje, kako kaže, radi zaštite prava novinara Radio Ogulina, kojima se na ovaj način pokušava uskratiti pravo na informaciju u kriznoj situaciji.

– Naime, svi ogulinski mediji, od početka, izuzetno dobro prate nastalu situaciju, u zemlji, županiji i posebno na području Ogulina. U osiromašenoj županiji, ogulinski mediji raspolažu s premalo ljudi da bi netko cijeli dan sjedio u Karlovcu i čekao kad će županova tiskovna, ili se par puta dnevno vozio 50 kilometara radi pressice, navodi Dubravka Vuković.

– Živimo u 21. stoljeću, postoje mogućnosti za slanje pripćenja Stožera, priopćenja s pressica, ili video linkovi, bez potrebe da netko stalno bude na naslovnoj fotografiji. Pored toga, od Županijskog Stožera je zadnje priopćenje stiglo 14. ožujka. i do danas ništa. Kako smo mi onda mogli znati kad se presica održava? I bez obzira na to, u kontaktu smo s kolegama iz Karlovca, iz raznih medijskih kuća, s kojima redovito razmjenjujemo informacije i o svemu obavještavamo građane, stoji u priopćenju.

– Zbog toga smo danas reagirali, te je tek nakon našeg upita u Županijski stožer civilne zaštite stigao poziv za presicu koja će se održati sutra u podne u Karlovcu. U ime zaposlenika Radio Ogulina molim vas da nas zaštitite od ovakvog ponašanja službenih osoba, kaže direktorica Radio Ogulina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest