U Karlovac stigla relikvija iz 15. stoljeća – bočica za koju vjeruju da sadržava Kristovu krv

U Karlovcu je danas proslavljena svetkovina Blagovijesti ili Navještenja Gospodinova, dok je misu predvodio  mons. Josip Đurkan, rektor Svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu zajedno s domaćinima mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom.

Mons. Đurkan objasnio je okupljenim vjernicima da je relikvija Krvi Kristove ostatak Božje prisutnosti i da “nam služi kako bi nas potaknula da svoju vjeru produbimo i živimo, te smo svi pozvani moliti se i utjecati Predragocjenoj Krvi Kristovoj”.

Tada je jedan svećenik, slaveći svetu misu, posumnjao da se u kaležu nakon pretvorbe nalazi Isusova krv. U trenutku kada je hostiju prelomio na 3 dijela, a jedan dio stavio u kalež, provrla je prava krv. Svećenik se prestrašio, skupio krv u posudu i zazidao u zid. Bilo ga je sram priznati da nije vjerovao. Ali na samrti nije mogao u miru umrijeti te je otkrio tajnu. Ubrzo se velik broj vjernika počeo utjecati Presvetoj Krvi i mnogi su pritom ozdravljali – naglasio je mons. Đurkan govoreći o povijesti ludbreškog čuda koje se dogodilo 1411. godine.

Za vrijeme svete mise ispovijedali su vlč. Vlado Mikšić i preč. Alojzije Burja, a pjevao je zbor Svetišta “Sv. Josip”. Domaćini su mons. Đurkanu darovali sliku s izvezenim logom Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest