Optužnica za nesreću u Bosiljevu: Za slijetanje Mercedesa u jezero HE Lešće tereti se bivši načelnik Općine Josip Korenić

Automobil završio u jezeru

Bivši načelnik Bosiljeva Josip Korenić (52) odgovoran je za slijetanje automobila u umjetno jezero HE Lešće u listopadu 2010. godine, pri čemu su majka i sin Jurković izgubili živote, smatra tako Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, koje je protiv Korenića podiglo optužnicu.

Terete ga da je kao odgovorna osoba bio dužan upravljati lokalnim nerazvrstanim cestama i održavati ih, ali je, unatoč tome što mu je bilo poznato da je nerazvrstana cesta koja vodi od naselja Otok na Dobri do naselja Trošmarija punjenjem akumulacijskog jezera potopljena te više nije u uporabi, lakomisleno smatrajući da štetne posljedice neće nastupiti, propustio naložiti da se na odgovarajući način označi i zaštiti mjesto na kojem navedena cesta ulazi u akumulacijsko jezero.

Zbog njegova je propusta, smatra DORH, Mercedes kojim je upravljala Dragica Jurković, s obzirom na to da joj nisu bile poznate te okolnosti niti je bilo čime i ni na koji način upozorena na opasnost, sletio u vodu i potonuo, a pritom su stradali Slavka i Rafaelo Jurković, a nekako isplivali Dragica i Robert.

– U šoku sam. Nisam se osjećao odgovornim ni po jednoj osnovi. Ne znam kako su došli do tog zaključka. Nisu li bili osumnjičili šefa gradilišta? Ne znam što reći. Ne mogu biti kriv. Kako je to moguće? – prokomentirao je za Jutarnji list šokirani Korenić, koji je, kao i Albert, sin stradale Slavke, odnosno brat pokojnog Rafaela, informaciju dobio od novinara.

– Dugo već čekamo pravdu. U ovom trenutku mogu samo reći, bolje ikad nego nikad – komentirao je Albert Jurković.

Da tragedija bude veća, podsjeća Jutarnji, obitelj Jurković kobne je noći bila na vjenčanju svoje rođakinje Albine Vrbanić, a njezin odabranik bio je radnik na pilani u vlasništvu tadašnjeg načelnika Josipa Korenića. U jednom su se trenutku odvojili od svadbene povorke i na raskrižju krenuli krivim putem. Mislili su da se na cesti od kiše stvorila lokva, no uletjeli su u jezero.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest