Problemi u ogulinskoj Tehničkoj školi postali predmet prepucavanja vlasti i oporbe

– Nedopustivo je i žalosno da se službene stranice grada Ogulina koriste, kako je navedeno u objavi od 14. siječnja 2016. godine, u dnevno – političke svrhe i da se na njima raspravlja i piše o pojedincima te njihovim “političkim izjavama”. U objavi sam osobno imenom i prezimenom prozvan da sam iznosio objede i neistine o Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, stoji u otvorenom pismu ogulinskog SDP-ovca, potpredsjednika GO ove stranke i gradskog vijećnika Dalibora Domitrovića.

Domitrovića je revoltirao članak objavljen na web stranici grada, te smatram “da nije iznosio nikakve objede niti neistine, već činjenično stanje u kojem se škola nalazi, a koje mu je dobro poznato iz razloga što sam posljednjih 5 godina član ispitne komisije prilikom polaganja završnog ispita u istoj školi”.

– Isto tako, u poduzeću kojeg sam vlasnik, u posljednjih deset godina oko dvadesetak učenika OTŠ Ogulin je pohađalo i uspješno završilo program stručne prakse. Izuzetno sam ponosan što su i 3 studenta strojarstva u suradnji sa Tehničkim fakultetom u Rijeci uspješno realizirala praktičnu nastavu u mom poduzeću. Vrlo dobro poznajem lokalno tržište rada, zahtjeve i probleme lokalnih poduzetnika i gospodarstvenika te smatram da škola neadekvatno i neaktivno reagira na njih, piše Domitrović gradonačelniku Ogulina Juri Turkoviću.

Za krivca smatra isključivo lokalnu vlast koja, navodi, vrši političko kadroviranje i uhljebljivanje nestručnog i neaktivnog kadra, te ne vodi brigu i potpuno se indolentno ponaša prema školi.

– Ravnateljicu škole nigdje i nikada imenom i prezimenom nisam spominjao i strašno mi je žao što je svoje priopćenje (informaciju) svela na osobnu razinu te me nekoliko puta prozvala imenom i prezimenom. O njezinom radu, stručnosti i sposobnosti ne želim suditi jer prekratko vrijeme obnaša funkciju ravnateljice, a želim joj mnogo uspjeha i dobrih rezultata u daljnjem radu. Vama gospodine gradonačelniče upućujem javni apel da uvažite molbu ravnateljice OTŠ Ogulin, te da na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća upoznate vijećnike sa sadržajem njenog odgovora, a kao točku dnevnog reda uvrstite raspravu o stanju u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, piše SDP-ovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest