Noćas bio novi vandalski pohod u Zvijezdi – dva mladića i djevojka prevrtali kante za smeće i razbijali, oštećeni i neki automobili

Osim kanti nastradali i automobili

Sve češći vandalski pohodi u centru grada zabrinuli su stanovnike karlovačke Zvijezde, dok se novi dogodio noćas u Tomislavovoj ulici.

Kako nam je ispričao jedan stanar, troje mladih, dva mladića i jedna djevojka napravili su pravi kaos u ulici nešto prije 23 sata kad su prevrtali kante za smeće, kontejnere, ali i hodali po haubama i krovovima automobila od kojih su neki i oštećeni.

Policija stigla prekasno

Na poziv građana stigla je policija, ali nažalost prekasno jer su “neredlije” uspjeli pobjeći.

– Ovo je već zabrinjavajuće jer se događa na dnevnoj bazi, vikendom redovito, ali i preko tjedna. Žardinjere, kante za smeće redovito su na meti pijanih mladića ali i djevojaka koji očito, znajući da će proći bez kazne i dalje rade nered, ispričao nam je stanar Ulice kralja Tomislava koji je jučer vidjevši vandale u akciji pozvao policiju.

– Svi su stanari izašli na prozore vidjeti što se događa, flaše su letjele u fasade, nema kante koja nije ostala na mjestu. Policija je došla prekasno i evidentirala štetu na barem jednom automobilu, ispričao nam je stanar.

Gdje su “kvartovski policajci”?

Kako kaže, nevjerojatno je da više na ulicama nema policajaca – pješaka koji bi mogli čuti i vidjeti ovakve stvari. Sjede u automobilu, dodaje, pa vjerojatno niti ne mogu brzo reagirati.

– Svakako bi na to trebalo obratiti pozornost jer kad konačno netko od ovih koji rade nered bude uhvaćen i kažnjen možda će to drugima biti pouka, priča nam stanar koji je pritom apelirao i na druge građane da ne samo da gledaju i čude se “ljudskoj gluposti”, već i da reagiraju tako da barem pozovu policiju.

Prije nekoliko dana javnost su, podsjetimo, “zabavljali” idioti koji su svoju agresiju ispoljavali na tujama ispred frizerskog salona “Merlinka”. Nadzorna kamera snimila je mlade Karlovčane koji su se s biljem prvo “boksali” a onda pokušali prevrnuti teglu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest