SDP: Izbori pokazali rezigniranost građana politikom uopće, ali i da dobro funkcionira HDZ-ova stranačka mašinerija

– Izbori za mjesnu samoupravu grada Karlovca pokazali su s jedne jednu rezigniranost građana politikom u cjelini, čak i onda kada se ona odnosi na onu najnižu političku razinu djelovanja, te sa druge strane jako dobro posloženu stranačku mašineriju i bazu prvenstveno HDZ-a, kažu u SDP-u koji su zajedno s koalicijskim partnerima doživjeli pravi debakl na mjesnim izborima.

Kako navode, ovi izbori su pokazatelj da se u Karlovcu pojavilo raspoloženje da se ništa ne može mijenjati i da glas građana nije važan jer ionako aktualna gradska vlast o svemu odlučuje.

– Za nas u SDP-u ovo je i pokazatelj da se naš pravac djelovanja mora mijenjati, da moramo stranku osnažiti novim mladim ljudima koji su uistinu socijaldemokrati i koji zbog vlastitih ambicija neće bojkotirati izlazak na izbore i na taj način iznevjeriti stranku i one koji su ih birali. SDP će u vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora biti konstruktivna oporba koja će sudjelovati u radu istih, te nastojati pomagati građanima u ostvarivanju njihovih prava. U svakom slučaju želimo čestitati pobjednicima ovih izbora, te izražavamo nadu da će se u jedinicama mjesne samouprave raditi na dobrobit svih građana bez obzira na njihove stranačke predznake, dodali su još SDP-ovci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest