VIDEO: Šok u sudnici u Haagu – potvrđen udruženi zločinački pothvat, tijekom izricanja presude general Praljak nešto popio, strahuje se da je otrov!

Šok u sudnici u Haagu. Tijekom izricanja presude general Slobodan Praljak nešto je popio, sumnja se da se radi o otrovu. Suđenje je odmah prekinuto i sad se čekaju nove informacije iz Den Haaga.

Raspravno vijeće je većinom glasova nepravomoćno zaključilo da je sukob između HVO-a i Armije BiH bio međunarodni sukob uz umiješanost Hrvatske, te su optuženicima potvrđene visoke zatvorske kazne. U trenutku izricanja kazne Praljku, on je samo uzviknuo “časni sude Slobodan Praljak nije ratni zločinac”, ispio je nešto iz bočice i srušio se na mjestu.

Podsjetimo, trinaest i pol godina nakon dobrovoljne predaje Haškom sudu šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata danas je počelo izricanje drugostupanjske, pravomoćne presuda. U svibnju 2013. Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić prvostupanjskom su presudom proglašeni krivima za ratne zločine u BiH i osuđeni ukupno na 111 godina zatvora.

Bivši predsjednik vlade Herceg-Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Uskoro opširnije…

Vijesti.rtl.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest