“Zelenu čistku” osim kiše pokvarilo i političko prepucavanje – u ORaH-u kažu da ih je Grad ignorirao, a Čistoća nije dostavila kontejner

(foto ilustracija)

Je li “Zelenu čistku” u Karlovcu, globalnu akciju čišćenja okoliša, osim kiše pokvarilo i politikanstvo i prepucavanje između Grada i karlovačke organizacije ORaH-a?

Naime, prvo su iz karlovačke gradske uprave spočitali ORaH-u da je bezrazložno prozvao Grad Karlovac kao jedan od rijetkih koji nije organizator akcije, te su najavili zajedničku akciju Grada i Hrvatske vojske na čišćenju parcela u Luščiću i Šumbaru.

ORaH, međutim, danas tvrdi da u popisu prijavljenih gradova i općina RH na službenoj stranici “Zelena čistka”, Karlovac nije bio naveden kao sudionik, kao što se nigdje nije mogla pronaći vijest o sudjelovanju vojske ili Grada u nekakvim akcijama.

– Postavlja se pitanje, ako je cilj ovakve globalne akcije potaknuti razvijanje svijesti o pravilnom odlaganju otpada i odgovornom odnošenju prema svojoj okolini, zašto Grad nije pozvao građane da im se priključe u čišćenju svoje okoline i na taj način iskoristio “zelenu čistku” u obrazovne i poučne svrhe, za edukaciju o razvrstavanju i recikliranju otpada i sično, kaže Tomislav Stojković, predsjednik karlovačke organizacije ORaH-a.

Tvrdi da ORaH postavio upit o sudjelovanju Grada Karlovca u “zelenoj čistki” još 9. travnja, na koji nisu dobili odgovor.

– Također, moramo reagirati i na tvrdnju iz Grada da je tvrtka “Čistoća” osigurala svima zainteresiranima za sudjelovanje u čistki kontejnere za odlaganje otpada. ORaH je zahtjev za dostavu kontejnera na predviđeno mjesto poslao “Čistoći” 14. travnja i iako je naš zahtjev zvanično “odobren”, kontejner jutros nije dopremljen niti postavljen na predviđenu lokaciju, što je vidljivo iz priložene fotografije. Na kraju možemo samo izraziti duboku zabrinutost iskorištavanjem jedne pozitivne i globalno prihvaćene akcije u  politikanske svrhe, kažu u ORaH-u.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest