Sakrament svete potvrde u Nacionalnom svetištu svetog Josipa primilo 50 krizmanika i krizmanica

Pedeset krizmanika i krizmanica primilo je sakrament svete potvrde u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, u subotu 18. travnja, po rukama nadbiskupovog delegata mons. Nedjeljka Pintarića, moderatora Nadbiskupskog duhovnog stola. U svečanom ozračju, nadahnuti propovjednikovim riječima, krizmanici su sakrament svete potvrde primili u za njih posebno sašivenim bijelo-crvenim haljinama.

Krizmanike je za sakrament potvrde tokom godine pripremao vlč. Anđelko Katanec, vikar Nacionalnog svetišta. Svetu misu animirao je zbor mladih “Agape”.

Prvo hodočašće Bjelovarsko-križevačke biskupije u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu

Mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, predvodio je prvo hodočašće Bjelovarske biskupije u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Vračajući se sa Susreta hrvatskih katoličkih obitelji, održanog 19. travnja na Trsatu, 500-ak hodočasnika predvođenih svojim svećenicima i Milanom Keršom, povjerenikom za pastoral obitelji Bjelovarsko-križevačke biskupije, u Svetištu je dočekao i primio mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta.

Tijekom nedjelje, Nacionalno svetište svetog Josipa pohodili su i vjernici župe Bezgrešnog začeća BDM iz Soblineca, župe Dobrog pastira iz Brestja, župe svetog Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca, župe svetog Martina biskupa iz Donje Voće te Obiteljska zajednica grada Varaždina. Svi pristigli hodočasnici sudjelovali su u molitvi i pobožnosti svetom Josipu, te su upriličili hodočasničku procesiju oko zavjetnog kipa svetog Josipa.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest