Rok za legalizaciju sve bliži, a u Županiji do sad riješeno tek 16 posto zaprimljenih zahtjeva – u gradu Karlovcu 27,9 posto

Kada je, u srpnju 2013., ministrica Anka Mrak Taritaš u Karlovcu najavila da će glavnina zahtjeva za legalizaciju, a u u Karlovačkoj ih je županiji podnijeto 24.500, biti riješena do kraja ove godine, zvučalo je to prilično izvjesno, no osam mjeseci prije tog roka, to sve više izgleda kao nemoguća misija.

Karlovačka županija predzadnja

U Registru broja riješenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih građevina, u kojem su navedena 53 grada i županije, Karlovac je na 38., a Karlovačka županija na 52. mjestu.

Po podacima Ministarstva, od 7.160 zahtjeva, koliko ih je u Karlovcu zaprimljeno, do sad je riješeno 1.749 ili 27,94 posto. U Županiji, pak, od 17.663 zaprimljena, riješeno je 2.250 ili 16,24 posto.

Ukupan je to broj riješenih zahtjeva, onaj koji su riješili gradski i županijski odjeli, te Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Koliko su upravni odjeli odradili sami, a koliko Agencija, nije precizirano, tek da je na državnom nivou Agencija riješila 19,04 posto.

Dubrovnik najbolji

Inače, na nivou Hrvatske ukupan postotak riješenosti zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih građevina je 32,61 posto. Prednjači Dubrovnik koji je do sad riješio 73,20 posto, dok je posljednja na popisu, iza naše, Sisačko-moslavačka županija, s 13,28 posto riješenih zahtjeva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest