HDZ poručio: Staljinistički se smjenjuje Maja Vučinić – Knežević, a po stručnosti bi mogla biti ministrica

– Ministrica ima diskrecijsko pravo ne potvrditi odluku Upravnog vijeća da Maju Vučinić-Knežević imenuje ravnateljicom Dječjeg doma Vladimir Nazor, ali odluka je donesena bez obrazloženja. Razloge ne znamo i imamo pravo spekulirati. Po nama, oni su isključivo politikantski, ne radi se o kadroviranju jer boljeg kandidata nema, nego uhljebljivanje, rekao je Damir Mandić, predsjednik karlovačkog HDZ-a na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Sječa glava

Maji Vučinić – Knežević je, dodaje Mandić, “što se tiče Milanke Opačić očito presuđeno, čime se zgražaju i karlovački SDP-ovci, a to je i poruka SDP-a svima koji imaju znanja da im to ništa ne znači”.

– Umjesto da je Milanka Opačić Maju Vučinić – Knežević zamolila da dođe u ministarstvo biti savjetnica jer ona to može biti, ovako ju staljinistički smjenjuje, nastavio je Mandić, dodavši da će tražiti odgovor zašto i zbog koga jer premda na sječu glava, koja se po njegovim riječima događala posljednje tri godine, nisu reagirali, “ovo neće pustiti” i inzistirat će na tome da se vidi tko je taj koji je bolji kandidat jer u Hrvatskoj takvog nema.

Jer donedavna ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor jedina je doktorica znanosti među ravnateljima ovakvih ustanova u zemlji, čiji je rad priznat i u znanstvenim i redovima onih koji se bave socijalnim radom. Stoga, po riječima saborske zastupnice Nade Murganić, odluka kojom se odbija njeno imenovanje ravnateljicom u novom mandatu još više čudi.

Kronologija događanja

Upravno vijeće Dječjeg doma i to “mahom SDP-ovo” odluku o njenom imenovanju triput je donosilo, a onda i 30. travnja odlučilo da bude vršiteljica dužnosti do izbora ravnatelja. Međutim, iz Ministarstva je isti taj dan stigla odluka – s datumom 29. travnja – da se Upravno vijeće razrješuje i imenuje novo, pa će novo vjerojatno donijeti i drugačiju odluku.

Inače, uz Maju Vučinić-Knežević, na natječaje za ravnatelja, rečeno je na tiskovnoj konferenciji HDZ-a, javljala se i kandidatkinja iz Zagreba,  te te dvoje Karlovčana – bivša ravnateljica Radmila Pajić i SDP-ov vijećnik Miroslav Delić, inače nastavnik tehničkog koji radi kao odgojitelj u Domu na Baniji.

Pajić demantirala da je bila kandidatkinja

Međutim, kako nam je kasnije demantirala Radmila Pajić, ona nije bila kandidatkinja niti na jednom od tri natječaja, a neće biti niti na četvrtom. Kaže, ne zna od kuda ta informacija, ali mora reagirati jer nije točna.

Jelić: Ružna, gnjusna poruka

– Na kojem mjestu su nam djeca? Tko misli o djeci koja su ranjena, u Domu? Gdje je tu struka? Je li to naprijed? Koju poruku šaljemo – mislim na premijera, ministricu i sramotnu demokratsku partiju – mladim ljudima koji se žele baviti tom djelatnošću? Mogu li razabrati s ovakvim ružnim, gnjusnim porukama koje odašiljemo što je politika, a što politikanstvo? Ovo je sramota i nenadoknadiva šteta, kako za Karlovac, tako i čitavu stručnu hrvatsku javnost. Pljunulo se na ljude koji su jedinstveni, SDP-ovce koji žive u informbiroovskom strahu, ovo govori da je kompas potpuno izgubljen, a tada naprijed znači u provaliju i to je danas poruka iz Karlovca, poručio je dopredsjednik HDZ-a Damir Jelić.

Dodao je da cijeli slučaj neće samo tako proći jer u svemu tome ima posla i za policiju.

Posao za policiju?

– Tko se to igra s Hrvatskom? Valjda će dovijeka ta sila trajati? Tko ima pravo ulaziti u prostor stručni, da ne kažem obiteljski? Terorizirati, a onda antidatirati i faksirati?! Dakle, ovo je posao za policiju. Dok mi šutimo i trpimo sve godine, dobro je: od sad, pa nadalje ovakve stvari se više neće tolerirati! Ovo je otvoreni poziv premijeru: Odaberite doktoricu znanosti na mjesto ravnatelja ove ustanove, bolje u Hrvatskoj nemate! Još bolje: Odaberite je na mjesto ministrice; imat ćete časnu, moralnu i stručnu osobu, zaključio je Jelić.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li svoju stranačku kolegicu Jelić predložiti za mjesto ministrice ako HDZ na sljedećim parlamentarnim izborima osvoji vlast.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest