Davor Petračić: Maji Vučinić – Knežević doktorat nije previše vrijedio dok nije ušla u HDZ

Davor Petračić

– Kada velika HDZ-ova četvorka govori o staljinizmu, stvar zaista djeluje groteskno. A o licemjerju da se i ne govori! Ovako je, naime, reakciju HDZ-a komentirao predvodnik Nezavisne liste i gradski vijećnik Davor Petračić, osvrnuvši se na još jednu u nizu “kadrovskih afera” u gradu Karlovcu.

Kako je naveo u svom priopćenju, s pravom se čini da je jedina prava strast lokalnih političara – kadroviranje.

Prenosimo ostatak priopćenja…

Ovih dana političku scenu uzburkala je odluka Ministarstva socijalne politike i mladih koje nije potvrdilo izbor dr. sc. Maje Vučinić – Knežević  na mjesto ravnateljice Dječjeg doma “Vladimir Nazor”.

I zaista, na prvi pogled čini se da drugih razloga, osim političkih, za takvu odluku resora ministrice Opačić – nema. Maja Vučinić Knežević doktorica je znanosti, stručna, agilna i vjerojatno vrlo dobra ravnateljica Dječjeg doma “Vladimir Nazor”.

Stoga bi čovjek mogao i podržati pravednički marš sve samih lokalnih zvijezda HDZ-a: Murganić, Vučić, Jelić i Mandić, kao i nekih oporbenih stranaka, u borbi za vrijednog čovjeka i stručnjaka.

Međutim, oni malo dužeg pamćenja, sjetit će se da je Maja Vučinić Knežević doktorirala još davne 1998. godine, marljivo i predano radila u Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac, ali sve to nije ništa vrijedilo ni u HDZ-ovim, ni u SDP-ovim karlovačkim kadrovskim križaljkama sve do 2007. godine, kada postaje ravnateljicom Doma “Vladimir Nazor”, ali,  gle čuda, i članicom HDZ-a.

Do tada Maja Vučinić Knežević, usprkos svim zaslugama, nije mogla biti izabrana za ravnateljicu bilo koje institucije grada Karlovca, kao što to ne mogu biti brojni pametni, stručni, marljivi i samosvojni ljudi,  pa se ne možemo oteti dojmu da je upravo članstvo u HDZ-u doprinijelo njezinu izboru puno više od profesionalnih kvaliteta.

Nezavisna lista Davora Petračića ne umanjuje vrijednost rada Maje Vučinić Knežević, kao ni njezin  izbor na mjesto ravnateljice Doma, ali  podsjeća da je povijest karlovačkih zapošljavanja i imenovanja apsolutna povijest političkog beščašća, te je svaki izbor skandal – pa čak i kad je pravedan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest