Narodna stranka – reformisti Jeliću uputila otvoreno pismo: Zaustavite vandalizam i uništavanje zajedničke imovine

Predsjednik karlovačke podružnice Narodne stranke – Reformista i gradski vijećnik Ivica Margarin otvorenim se pismom obratio gradonačelniku Damiru Jeliću, i to povodom devastacije mladih stabala na promenadi..

Pismo prenosimo u cijelosti…,

Poštovani Gradonačelniče grada Karlovca!

Obraćam vam se kao predsjednik karlovačke podružnice Narodne stranke – Reformista, kao vijećnik u Gradskom vijeću grada Karlovca te naposlijetku kao Karlovčanin.

Razmišljao sam kome uputiti apel da se zaustavi divljaštvo, kome smo proteklih mjeseci svjedoci, a kulminiralo je protekle noći lomljenjem sedam mladih stabala lipe i kestena posađenih u Šetalištu Dr. Franje Tuđmana.

Prije nekoliko mjeseci u istom tom šetalištu ili u blizini njega, u samom centru Karlovca u odvojenim slučajevima pretučena su dva mladića koja nisu nikom smetala. Ostaci spomenika iz NOB-a, u kojeg su uložena nemala gradska sredstva, devastirani su porukom zaljubljenog mladića njegovoj dragoj za rođendan, iščupan je elektroormarić kod nesuđenog mjesta glazbenog paviljona, polomljene sprave na dječjim igralištima uz “kino” Edison i naposlijetku novi ekocid.

Vjerojatno je ovakvih i sličnih “hrabrih”akcija i puno više, bez da spominjem devastaciju sakralnih objekata i privatnih kuća skidanjem bakrenih oluka, provalu zamislite u trafostranicu, krađa novca iz trgovine u Grabriku i sl.

Gradonačelniče, pozovite načelnika Policijske uprave karlovačke ili barem načelnika policijske postaje Karlovac da objasne karlovačkoj javnosti što su poduzeli i što će poduzeti da se ovakovi događaji ne ponove. Naveo sam ovdje nekoliko primjera vandalizma u samom centru Karlovca , a koliko je takovih junačenja u široj okolici strah me i zamisliti.

Apeliram i na karlovačku javnost i na sve one koji mogu zaustaviti divljačke pohode razuzdanih, vjerujem pojedinaca, da učine sve da se zaustavi uništavanje zajedničke imovine. Želim vjerovati da Karlovčani, a posebice karlovačka policija to žele i mogu.

Predsjednik GO NS-Reformisti i Gradski vijećnik, Ivica Margarin

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest