Brojni Karlovčani sudjelovali na zimskom planinarskom pohodu na Svetu Geru

Misa u kapelici Sv. Ilije

Brojni Karlovčani iz više planinarskih društava sudjelovali su jučer na tradicionalnom zimskom hodočasničkom pohodu na Svetu Geru.

Pohod se, pojasnili su iz PD Karlovac, od 1994. godine redovito organizira svake posljednje nedjelje u siječnju. Te je godine papa Ivan Pavao II pozvao vjernike diljem svijeta da slave Svete mise za mir u Hrvatskoj i BiH.

– Tradicija je održana i ove nedjelje i na njoj je sudjelovalo više stotina planinara iz čitave Hrvatske. Među najbrojnijim učesnicima pohoda bili su i članovi planinarskih društava iz Karlovca: PD Dubovac, HPD Martinščak, PD Karlovac, PK Horizont, PD Karlovačka zvijezda, CEIK-a braća Seljan i Speleološko društvo Karlovac, kažu nam planinari.

Za njihovu sigurnost pobrinula se stanica HGSS Karlovac. Nakon uspona na 1.178 m visoku Sv. Geru i sudjelovanja na misi u kapelici Sv. Ilije koja se nalazi u blizini vrha, većina polaznika pohoda iz Karlovca uputila se je na planinarski dom Vodice iznad Sošica gdje su nastavili ugodno druženje, uz planinarski gulaš i dobru kapljicu za što se je pobrinuo domaćin PD Dubovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest