Grad sa službene stranice uklonio anketu o nazivu Titovog trga, shvatili pogrešku ili su nezadovoljni rezultatima?

Heroji prvoborci hrvatske internet desnice i ljevice sinoć su mirno spavali. Nakon burne preksinoćnje noći u kojoj se pucalo iz svih raspoloživih sredstava, mogli su mirno, čak i bez straže, odspavati na miru jer Grad je uklonio sa svojih službenih stranica višestruko bizarnu anketu o nazivu Titovog trga.

Proradila je “vruća linija” i zakleti desničarski i ljevičarski “hakeri” pokušali su se dogovoriti da nastave rat na novoj anketi, no konsenzusa oko toga tko će biti za javne bicikle, a tko protiv, nije bilo. Poneki tik je još ostao, iz čiste ovisnosti poneki je mladi aktivist obrisao još par puta “cookieje” i refreshao stranicu u nadi da je riječ samo o nekoj pogrešci, no greške nije bilo – ankete više nema.

Ankete, koja to nije ni bila. Počevši od krajnje sugestivnog “pitanja” koje je dalo naslutiti da tisuće građana svakodnevno logoruju pred Gradskim magistratom krajnje uznemireni činjenicom da jedan trg u gradu nosi ime čovjeka za čijeg su, istina nedemokratskog režima, bili prisiljeni ići na posao svaki dan i nisu mogli bezbrižno ispijati kavice prije odlaska na Zavod za zapošljavanje – pa do manipuliranja putem ponuđenih opcija, jer logično je da će 2015. godine Trg hrvatskih branitelja biti većini načelno privlačnije ime od Trg Josipa Broza Tita. Bilo bi i to u redu da nije činjenice da Karlovac Trg hrvatskih branitelja već ima.

Logično je, ali i nije ispalo tako, vjerojatno i zato što većina građana zna da Trg hrvatskih branitelja imamo. Tako je, dok je anketa još išla normalnim tijekom, daleko najveći broj glasova imala upravo opcija da trg zadrži ime drznika koji je Italiji oteo Dalmaciju i Istru, Mađarskoj Međimurje i općenito svrstao Hrvatsku na pobjedničku stranu u najvećem sukobu Dobra i Zla koji svijet pamti (na stranu naša mazohistička potreba da 70 godina kasnije objasnimo svijetu da su glupi i da smo mi zapravo bili na strani Zla).

I opet se nalazimo pred dvojbom – biti blagonaklon ili ne. Blagonaklono gledavši, u Gradskoj upravi razumno su shvatili da anketa koja je opasno prijetila da u dva dana ima više glasova nego što Karlovac ima stanovnika nije ni po čemu valjana i jednostavno su je maknuli sa stranice. No, uzevši u obzir način na koji je anketa postavljena pravo je pitanje je li ipak uklonjena zato jer rezultati nisu bili kakvi su očekivani? I dok je anketa išla svojim prirodnim tijekom, ali i kada su internet bojovnici obje stranice skuhali hektolitre kave i pripremili se za besanu noć klikanja – većina je bila za Titov trg.

Koja je sudbina Titovog trga morat će (zapravo i neće, no nekako smo dojma da će se nastaviti baviti tim krucijalnim problemom 2015. godine) odlučiti gradski vlastodršci. Na službenim internet stranicama grada ponovno stoji anketa o javnim biciklima. U nekoliko mjeseci glasovalo je svega oko 500 glasača. Vjerojatno zato jer ne znaju da je Tito mrzio javne bicikle. Trk tamo!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest