Granični prijelaz Jurovski Brod koji je zatvoren ulaskom Hrvatske u EU dobio novu namjenu – koristit će lokalnim poljoprivrednicima

Prostor bivšeg graničnog prijelaza Jurovski Brod djelomično ponovno u funkciji, lokalni poljoprivrednici moći će koristiti kolnu vagu.

Naime, u sklopu međunarodnog graničnog prijelaza Jurovski Brod koristila se kolna vaga prilikom graničnih i carinskih kontrola. Kako je Hrvatska postala od 1. srpnja 2013. članica Europske Unije, došlo je do promjene u načinu graničnih kontrola i ukidanju carina na međunarodnim prijelazima unutar Europske Unije. Od tada granična kontrola postoji samo na međunarodnom graničnom prijelazu Metlika, pa je prostor bivšeg graničnog prijelaza Jurovski Brod zjapio prazan i zapušten.

Na inicijativu lokalnih poljoprivrednika, Općina Žakanje sklopila je s Ministarstvom financija ugovor o zakupu kolne vage zajedno s pripadajućom opremom za manipulaciju i uredske prostore površina  6 četvornih metara u zoni graničnog prijelaza Jurovski Brod, za potrebe lokalnih poljoprivrednih proizvođača kao mjesto vaganja njihovih proizvoda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest