Na suncu temperatura danas dosegnula čak +35, ali maturante sutra opet čekaju pljuskovi

Sa službenih +29 Karlovac je danas bio jedan od najtoplijih gradova u Hrvatskoj. Toplije je bilo samo na istoku zemlje, u Osijeku i Slavonskom Brodu koji su dosegnuli i +30. No, riječ je o službenim temperaturama koje se mjere pod strogo kontroliranim uvjetima, između ostalog na dva metra visine i u hladu. Na suncu su, pak, temperatura i, pogotovo takozvani “osjet” debelo premašili 30 stupnjeva, pa je na elektronskom satu koji je tijekom gotovo cijelog dana izložen suncu temperatura narasla i na +35.

Ove prave ljetne temperature ipak, barem zasad neće potrajati. Sutra je, naime, Maturijada, a to uz puno veselja karlovačkih maturanata znači i kišu. Nije to tek pošalica, jer već dvadesetak godina prava je iznimka da na dan fešte maturanata gradskih srednjih škola ne bude kiše. Tako će vrlo vjerojatno biti i sutra, jer nakon opet vrlo toplog jutra i ranog poslijepodneva, u kasnijim poslijepodnevnim satima i predvečer velika je mogućnost obilne kiše i pljuskova, ponegdje i olujnog nevremena. Naši su maturanti već navikli na to da rastanak od srednjoškolskih klupa proslave mokri, nadamo se da će ih ipak zaobići i pravo nevrijeme.

Od četvrtka slijedi zahlađenje i puno kiše, osobito u četvrtak i petak. Za vikend bi trebalo biti malo toplije, no još uvijek nestabilno i uz povremene oborine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest