Župan Damir Jelić svoj kolegij održao i u Plaškom, jednoj od najsiromašnijih općina u Karlovačkoj županiji

Danas je u svom obilasku gradova i općina karlovački župan Damir Jelić sa suradnicima stigao i do Plaškog, mjesta u kojem je načelnik njegov politički oponent, Pero Damjanović, čiji SDP u ovoj siromašnoj i opustošenoj Općini vlada, zanimljivo, u koaliciji s Jelićevim HDZ-om.

Naime, na kolegiju u kojem su uz predstavnike općinskih vlasti sudjelovali i županijski pročelnici, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije s naglaskom na one projekte koji se odnose na područje Plaškog.

Neki od njih nalaze se na zajedničkoj listi 407 projekata za “047 županiju”, kako je u više navrata isticao Jelić, no kako će se ovaj ambiciozan plan županijskih vlasti odraziti na život Plaščana tek će trebati vidjeti u budućnosti. Za početak, Jelić je simbolično uručio donaciju računalne opreme OŠ Plaški, a radi se o donaciji rabljenih računala i pripadajuće opreme koju Županija donira školama u Plaškom, Slunju i Cetingradu.

Poslije predaje donacije zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar kratko je predstavila program pomoćnika u nastavi koji se provodi u školama Karlovačke županije pa tako i u OŠ Plaški. Program se provodi četiri godine, vrijednost mu je 9,6 milijuna kuna, od čega je 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Na području Karlovačke županije programom je zaposleno 50 pomoćnika u nastavi koji brinu za 52 učenika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest