Plaški pun milijunskih planova: Samo budući vatrogasni dom, u koji će i općinski uredi, “težak” 7,3 milijuna kuna

Izgradnja doma DVD-a Plaški, vrijedna 7,3 milijuna kuna, u kojeg bi se preselile i općinske službe, asfaltiranje prometnica, u vrijednosti 3 milijuna kuna, te rekonstrukcija vodovodne mređe, također vrijedne 3 milijuna kuna – najvažniji su općinski projekti o kojima se danas razgovaralo na zajedničkom kolegiju Županije i Općine Plaški.

Raspravljalo se o demografiji, radnim mjestima, Intervencijskom planu, državnoj imovini na području Plaškog, Regionalnom centru kompetentnosti, radu i projektima Razvojne agencije JURRA, projektima obnove županijskih cesta na području Plaškog, ali i o potrebi za kupnjom komunalnog stroja, nastavka uređenja kina u Domu kulture, kao i rješavanju zemljišnih knjiga i državnoj imovini, gdje se posebno ističu problemi tvornice celuloze, groblja Međeđak, bivše vojarne kao i stambenog zbrinjavanja.

Domaćini su posebno pohvalili županijske projekte u zdravstvu i školstvu: KAŽU zdravlje, kojim je uređena i opremljena ambulanta u Plaškom, te energetsku obnovu osnovne škole, najvrijedniju investiciju u Plaškom posljednjih desetljeća. Potpuna energetska obnova zgrade vrijedna je 6,3 milijuna kuna i trebala bi završiti do lipnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest