Kreće P.s. – pokreni se, promocija deficitarnih zanimanja – Tisuću osmaša doznat će sve pogodnosti koje nose, od stipendija do sigurnog posla

Najmanje tisuću osmaša i njihovih roditelja, u 28 škola Karlovačke županije, ove i iduće školske bit će informirano o deficitarnim zanimanjima, minimalno 400 učenika će proći profesionalno usmjeravanje, 250 posjetiti proizvodne pogone da bi upoznali takva zanimanja na licu mjestu i informacije doznali iz prve ruke, od poduzetnika i obrtnika.

Sve to zahvaljujući projektu P.s. – pokreni se, financiranom s 1,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, što će ga do kolovoza 2020.,  županijska Razvojna agencija provoditi s partnerima kako bi promovirala deficitarna zanimanja, tražena na tržištu rada, nakon čijeg završetka učenici lako pronalaze posao. Dobit će i informacije o upisima u škole i pravima koja, školujući se za takva zanimanja, dobivaju, pa i o mogućnosti financiranja kompletnog školovanja, od smještaja i prijevoza do udžbenika, za učenike koji se budu školovali za ona zanimanja koja proteklih godina nisu upisivana.

Rečeno je to na današnjoj press konferenciji, na kojoj je i najavljeno da promocija po školama kreće od sutra, a prva će biti u školi u Lasinji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest