Grad i financijski podupire inicijative mladih i edukacije – grupama za događanja po 3.000 kuna, pojedincima 500 za putne troškove

– Programi mobilnosti bitni su kako bi mladi ljudi stekli iskustva i vidjeli kako funkcionira život i rad u drugim državama Europe, ali i ta svoja iskustva prenijeli na područje Karlovca. Nastavit ćemo poticati mobilnost mladih i pozivam sve zainteresirane, posebice one koji sudjeluju u programu Erasmus +, da nam se obrate ukoliko im je potrebna pomoć u sufinanciranju prijevoza jer se to pokazalo kao problem. A kada govorimo o inicijativama mladih, i Karlovački fašnik ove godine bit će organiziran zato što se stvorila jedna inicijativa mladih ljudi. Sve ono što doprinosi kvaliteti društvenog života, odgovara na izazove današnjice, a možemo prepoznati kao inicijative mladih, Grad je spreman sufinancirati i podržati. Pozivam sve mlade kada imaju ideju i žele nešto organizirati, realizirati na području Karlovca, da nam se obrate i mi ćemo naći način kako im pomoći, poručila je dogradonačelnica Andreja Navijalić s današnjeg predstavljanja potpora mobilnosti i inicijativama mladih grada Karlovca.

Javni poziv otvoren je do kraja godine, odnosno, do utroška predviđenih sredstava, a na njega se mogu javiti svi volonteri starosti od 15 do 30 godina. Program mobilnosti, po riječima Filipa Badovinca iz Savjeta mladih, jedinstven je u Hrvatskoj, a odnosi se na putne troškove mladih koji sudjeluju u projektima kojima je cilj mobilnost u svrhu učenja.

– Maksimalni iznos je 500 kuna i odnosi se na putovanje vlakom, autobusom, zrakoplovom, trajektom itd., ne primjerice na javni prijevoz u gradu u kojem se edukacija odvija. Zainteresirani se mogu javiti u Savjet gdje će im pomoći savjetom, u ispunjavanju potrebnih obrazaca itd. A mlade osobe koje žele riješiti neki specifičan problem mogu se prijaviti na inicijativu Grada isključivo kroz registriranu udrugu civilnog društva. Udruga može imati maksimalno dvije inicijative za vrijeme trajanja javnog poziva. Potreban je naziv inicijative, popis s osobnim podacima i potpisi minimalno deset ljudi. Financiraju se sve inicijative koje mogu doprinijeti poboljšanju uvjeta života većeg broja građana, poboljšanju demokracije u gradu Karlovcu, aktivno povezivanje većeg broja udruga i većeg broja mladih i osnaživanju lokalne zajednice, one inicijative koje ostvaruju horizontalni učinak na više područja gradskog programa, objasnio je Badovinac, napomenuvši da je maksimalni iznos po inicijativi 3.000 kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest