Karlovačka Žitna lađa među pet nagrađenih projekata u programu ekonomskog osnaživanja “Odvažna”

Među nagrađenim projektima u programu ekonomskog osnaživanja “Odvažna” koji su pokrenule tvrtke IKEA Hrvatska i Mastercard, u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR), je i žitna lađa Zora tvrtke Aurora Colapis iz Zamršja.

Žitna lađa, podsjetimo, posjetiteljima omogućava turističke izlete po Kupi, učenje o povijesti karlovačkog Pokuplja te kušanje jedinstvenih lokalnih proizvoda. Projekt ‘Zora’, koji doprinosi oživljavanju ovog ruralnog područja, pokrenula je Jasmina Cvetković sa svojih pet prijateljica, a donacija u sklopu programa Odvažna pomoći će im u unaprjeđenju prodajnih i promotivnih aktivnosti.

Žitna lađa je bila jedna od 120 prijavljenih projekata, ušla među 25 finalistkinja natječaja te, konačno, u pet ženskih poduzetničkih inicijativa koje će tijekom sljedećih godinu dana dobiti financijsku te stručnu potporu u obliku mentorske i edukativne podrške.

– Projekt “Odvažna” pokrenut je 10. prosinca 2018. godine, a njegov je cilj pružanje stručne i financijske podrške ženama u poduzetništvu, i to posebno onim projektima koji doprinose ekonomskom osnaživanju žena u nerazvijenim sredinama te ženama koje pripadaju marginaliziranim skupinama, kažu nam organizatori ovog hvalevrijednog programa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest