I OŠ Braća Seljan na redu za energetsku obnovu – za 2,7 milijuna kuna stižu nova fasada, stolarija, rasvjeta

– Najavom obnove ove zgrade zaokružuili smo dobru i pozitivnu priču i aktivnosti vezane uz energetsku obnovu naših škola. Prošle godine završena je energetska obnova OŠ Skakavac, Švarča, stare zgrade OŠ Dubovac i PŠ Tušilović, a počinje i energetska obnova OŠ Turanj. Na ovaj način najvažnije nam je učiniti što bolji i kvalitetniji rad i život naše djece i djelatnika u školama, a svakako bitna nam je i ušteda; procjenjujemo kako bismo ostvarili do milijun kuna na godišnjoj razini obnovom i novim energentima, kazala je pročelnica Draženka Sila Ljubenko, najavljujući danas energetsku obnovu zgrade OŠ Braća Seljan.

Investicija je vrijedna 2,7 milijuna kuna, iz EU stiže 1,4 milijuna, a do ožujka 2021. zgrada će dobiti toplinski izolirane vanjske zidove, novu vanjsku stolariju, LED rasvjetu, radijatori toplinske ventile. Sve to građevinu će iz D svrstati u B kategoriju, smanjiti emisiju CO2 za 69,99 posto na godišnjoj razini i postići energetsku uštedu od 146.545,09 kWh godišnje.

Osim toga, po riječima ravanteljice Jasmine Budinski, bit će riješen i problem buke jer je škola u centru grada, a obnova će se u budućnosti odraziti i na energetske uštede i račune škole. U njoj je 280 učenika kojima će od jeseni, nakon što iz prostorija Braće Seljan iseli MIOŠ, biti organizirana jednosmjenska nastava.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest