Jedina karnevalska povorka u Karlovcu i ove godine ona dječja – organizatori priželjkuju i “veliku”, s odraslima pod maskama

– Bitno je raditi s djecom jer možda danas – sutra subotom budemo imali dječju, a nedjeljom karnevalsku povorku za odrasle, što bi značilo da smo postigli svoj cilj. Apeliram na sve gradske četvrti i mjesne odbore da pokušaju nešto napraviti, Zorin dom će im biti na pomoći, poručio je s današnje pressice ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan, najavljujući dječju karnevalsku povoruku ovog četvrtka.

Četvrtu godinu za redom karlovački mališani, oni iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola, maskirani u maske i kostime koje su izradili uz pomoć teta, učitelja, roditelja, baka i djedova… proći će gradskim ulicama i doći pred Zorin dom, gdje će se predstaviti svaka skupina.

Njihovo je okupljanje u 10.15 na Trgu bana Jelačića, odakle će krenuti 15 minuta poslije, pa Radićevom i Korzom, uz glazbenu pratnju Karlovačkih bubnjara, doći do Zorin doma. Prvi put u ovoj “maloj karnevalskoj povorci” bit će više od 1.000 sudionika, a pozvana su i ostala djeca koja na maškare ne dolaze u organizaciji škola i vrtića.

– Bit će 957 djece vrtićke i školske dobi, te 70-ak njihovih voditelja. Pozivamo i njihove roditelje, sve one koji su im pomogli u izradi kostima, da se pridruže i pomognu nam da ovaj događaj postane tradicionalan, pozvala je predsjednica Društva Naša djeca Renata Kučan.

Dječja maškarana povorka i ovaj put je organizirana zahvaljujući suradnji institucija, ustanova, udruga, Gradske uprave koji, složno poručuju, bi vrlo rado organizirali i povorku za odrasle.

Ova dječja, bude li vrijeme loše, bit će “prebačena” na 9. veljače, kako bi male maškare u međuvremenu mogle svoje maske pokazati i u vrtićima i školama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest