Najduža, 2. etapa Tour of Croatia u srijedu kreće od karlovačke Žabe – posebna regulacija prometa i zatvorene ulice u središtu grada

– Ovo je lijepa stvar za Karlovačku županiju i sve one koji od 1818. prate razvitak bicikala jer uz nas rekreativce, više ili manje, ova logika profesionalizma ima velike konotacije na našu županiju, prije svega njenu otvorenost u kontekstu turizma i turističkih kapaciteta. Možda nije skromno, ali ni jedna županija i nema Karolinu, Jozefinu, Lujzijanu i Dalmatinu pa ni jedna možda i nema ovakvu logiku povezanosti. To je naša otvorenost i to veseli, a posebno veseli što će se naša županija moći vidjeti jednim okom s neba – kadrovi snimljeni dronom pokazuju ljepotu koje možda i nismo svjesni, rekao je župan Damir Jelić na današnjoj pressici o karlovačkoj etapi Tour of Croatia, zahvalivši svima na potpori u organizaciji.

Službeni start utrke je u 11.30 od Žabe, leteći start u 11.45 s Turnja, dok će televizijski prijenos početi nešto kasnije. Najduža je to etapa, biciklisti će voziti od Karlovca do Zadra pa će i oni i svi koji utrku budu pratili imati prilike vidjeti i ljepote Karlovačke županije, dijela od Karlovca do Rakovice. Sjajnu priliku za promociju u tome vide i Rakovica i Slunj i Karlovac, čiji je gradonačelnik Damir Mandić kazao kako se nada da će Karlovac i sljedeće godine biti barem na ruti utrke, iako će nastojati da bude polazna točka ili cilj.

Zbog ove će utrke u Karlovcu vrijediti posebna regulacija prometa i to već od sutra. Za sav promet od utorka u 17 do srijede u 13 sati bit će zatvorene ulice Ivana Gorana Kovačića i Augusta Cesarca, te Trg Milana Sufflaya. Iz Grada apeliraju na Karlovčane da u tom vremenu spomenute ulice i trg ne koriste za motorni promet i oslobode parkirališta u njima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest