Čišćenjem desne obale rijeke Korane u Karlovcu počeo Coca-Colin ekološki projekt “Od izvora do mora”

Projekt “Od izvora do mora” započeo je jučer u Karlovcu, na desnoj obali Korane gdje je održana akcija čišćenja.

Radi se o projektu Coc-Cole koja je u Hrvatskoj pokrenula akciju s cilje, poticanja akcija čišćenja hrvatskih obala te podizanja svijesti građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša. Uz stotinjak Karlovčana čišćenju obale prionuli su i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, predstavnici Coca-Cole i lokalnih vlasti. Karlovačku akciju organizirala je Udruga Turbina promjena.

– Projekt Od izvora do mora ujedno prati Coca-Colinu svjetsku kampanju Svijet bez otpada kojom je javno obznanila svoj cilj da do 2030. za svaku prodanu bocu ili limenku svojega pića bilo gdje u svijetu osigura povrat kako bi se oporabile i mogle ponovno iskoristiti rekao je direktor franšize za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju u Coca-Coli Adria Luca Santandrea tijekom predstavljanja projekta. Ministar Ćorić govorio je važnosti uključivanja lokalne zajednicu u postupak zaštite prirodnih bogatstava.

– Naglasak je svih naših aktivnosti u području gospodarenja otpadom upravo na lokalnoj zajednici, na ljudima s kojima ćemo zajednički dosegnuti ciljeve do 2020. u razvrstavanju otpada, rekao je Ćorić.

– Provedbom ove akcije željeli smo skrenuti pozornost da i područja uz rijeke u samom centru grada kriju velike količine otpada, ali i da ovakvim inicijativama možemo zajednički pridonijeti rješavanju ovoga problema, naglasio je Žarko Latković, predsjednik udruge Turbina promjena, te je pozvao sve udruge da se uključe u ekološke akcije ovakvog tipa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest