Na karlovački pročistač u idućih mjesec dana stiže više od 400 osnovnoškolaca – Uče o vodi i odvodnji

Pročistač otpadnih voda u Karlovcu

Karlovački pročistač otpadnih voda u idućih će mjesec dana posjetiti više od 400 osnovnoškolaca i učiti o vodi i odvodnji.

Riječ je o šestoj sezoni EdukaViKa-e, edukativne akcije Vodovoda i kanalizacije, zahvaljujući kojoj je na pročistaču od 2015. bilo više od 2.200 učenika.

Kao i oni, i učenici koji sudjeluju u ovoj sezoni, upoznat će povijest karlovačkog vodovoda, način funkcioniranja velikog sustava vodoopskrbe, te doznati zašto je pročišćavanje otpadnih voda važno za život naših rijeka i okoliša, a time i naš.

– Kroz zanimljiva predavanja i kviz Vodenu mozgalicu, vjerujemo kako će usvojiti korisna znanja o važnosti održivog upravljanja pitkom i otpadnim vodama. Zadaća svih nas je poznavati vrijednost vode i racionalno ju koristiti, a da bi ova činjenica bila dijelom svijesti i ponašanja pojedinca, potrebna je edukacija. Zato mi koji imamo obvezu očuvanja vrijednog resursa imamo i privilegiju educirati i utjecati na podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju voda. Vjerujemo kako će ovaj jedinstveni projekt doprinijeti tom cilju, kažu u ViK-u.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest