Vječna tema kako uskladiti privatni i poslovni život predmet velike javne rasprave – je li rješenje fleksibilno radno vrijeme ili rad od kuće?

– Stvaranje radne okoline koja zaposlenicima omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života predstavlja društvenu i gospodarsku nužnost jer između ostalog, predstavlja faktor privlačenja i zadržavanje današnjih generacija zaposlenika. Neki poslodavci to su prepoznali te odgovornim upravljanjem i razumijevanjem za obiteljske obaveze pridonose većem zadovoljstvu svojih radnika. Cilj naše udruge je potaknuti i sve ostale, uključujući sudove i državnu upravu, na uvođenje modernih oblika rada, naglasila je Dora Gaži Kovačević, u ime HUZUPP-a.

Dodaje da je usklađivanje obiteljskog i poslovnog života svakodnevni izazov žena i muškaraca diljem Europe te je sve izraženija potreba da se radnicima omoguće preduvjeti koji će pridonijeti lakšem usklađivanju obiteljskog života i karijere. Potrebu za fleksibilnošću nameće i činjenica kako i sama digitalna transformacija gospodarstva mijenja uobičajene načine rada i poslovanja, poput fleksibilnog radnog vremena i mogućnosti rada na daljinu.

Tijekom konferencije održana je panel diskusija pod nazivom “Radno vrijeme kao koncept prošlosti?” na kojoj su sudjelovali predstavnici sudova, državne uprave i korporativnog sektora. Raspravljalo se trenutnom uređenju i izazovima vezanim uz reguliranje radnog vremena, očekivanjima mladih na tržištu rada te o prijedlozima konkretnih zakonskih rješenja, a prisutnima je govor održao i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

KA

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest