Zvon zvona dubovačke crkve za rođenje novog člana obitelji

Želeći doprinijeti većoj odlučnosti prihvaćanja djeteta mons. Antun Sente ml., župnik župe BDM Snježne na Dubovcu i rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa, okupio je roditelje s djecom koja su krštena u proteklom vremenu na misno slavlje kojemu se odazvalo 40-ak obitelji. U prigodnoj homiliji mons. Župnik Antun Sente je pozvao roditelje da budu zahvalni Bogu koji ih je obdario roditeljstvom te da svetkuju Dan Gospodnji koji će im ujedno biti i inspiracija i osnaženje za sve životne izazove. U župnim obavijestima pozvao je okupljene da rođenje novog člana obitelji dojave župniku kako bi mogao u znak radosti uključiti župna zvona. Prvo takvo zvonjenje već je ostvareno.

Nakon misnoga slavlje voditelji župne obiteljske zajednice Nada i Dražen Hegedić ukratko su upoznali mlade roditelje s aktivnostima obiteljske zajednice te ih pozvali na druženje koje im može pomoći u produbljivanju obiteljskog zajedništva. Naime, članovi obiteljske zajednice pod vodstvom svoga župnika sastaju se najmanje jednom mjesečno. Dok bračni parovi osmišljavaju konkretne programe, mladi župni animatori čuvaju njihovu djecu uključujući ih u pripremljene igre i radionice. Susreti obiteljske zajednice završavaju neformalnim druženjem svih članova i roditelja i djece i mladih. Na takav susret bračni par Hegedić pozvao je okupljene bračne parove na redoviti mjesečni susret obiteljske zajednice.

Slijedilo je uručenje uspomena roditeljima čija su djeca krštena na Dubovcu u Karlovcu u proteklom vremenu te druženje mladih obitelji s članovima obiteljske zajednice.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest