Udruga informatičara Karlovačke županije nagradila učenike za dobre rezultate na državnim prvenstvima

Osnovnoškolci Karlovačke županije istaknuli su se svojim radom, te su im dodijeljene nagrade u Zajednici tehničke kulture. Mali genijalci koji su osvojili priznanja iz OŠ Slave Raškaj su David Ferko i Ian Palisak koji su uz pomoć mentorstva Predraga Matka osvojili nagradu za svoj softverski rad “Pametna kuća”. Uz njih nagrađeni su i učenici OŠ Banije; Adrian Mravunac iz područja elektrotehnike i Luka Cindrić iz područja automatika uz mentora Matiju Alanovića, te Marko Jurčević iz područja elektronike ali uz pomoć mentora Izidora Lesića. Učenik OŠ Banija Luka Cindrić osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju, te je nagrađen od tvrtke Sipa.

– Na dodjeli priznanja za osnovnoškolski rad prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Medić, te pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila – Ljubenko. Pročelnice su pohvalile rezultate i vještine koje su mladi informatičari i tehničari iskazali i navele su da se ulaganje u ovakav način rada i prijenos znanja isplati, te da je svakako potrebno nastaviti s ovako kvalitetnim radom, kažu nam u Zajednici tehničke kulture.

Ovim načinom Udruga informatičara Karlovačke županije potiče mlade i rad s mladima te im omogućuje zanimljiva znanja i edukativne radionice  koje najčešće ne mogu dobiti putem redovnog školovanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest