Nikad više karlovačke djece na ljetovanju u Hostelu Karlovac u Selcu, ljetni kamp sljedeće godine možda još i brojniji

U Selcu je ponovo organizirano ljetovanje djece iz socijalnog programa, ali i ne samo njih već i svih karlovačkih osnovnoškolaca koji ljetne praznike žele provesti u Selcu.

– Dok je prošle godine bilo svega 12 polaznika ljetnog kampa, najviše zahvaljujući Sandi Perković vrijednoj učiteljici OŠ Švarča, postojala je bojazan da se ugasi ovaj hvale vrijedan projekt. Na sreću ove godine je na inicijativu dogradonačelnice Andreje Navijalić i pročelnice za društvene djelatnosti Grada Draženke Sile Ljubenko, te uz logističku podršku Hostela na radost mnogih malih Karlovčana napravljen očekivani potez. Oko 50 mališana boravili su od početka kolovoza do danas u dvije grupe u ovom tradicionalnom odmaralištu karlovačke djece. Mnogi od njih su se, upravo zahvaljujući ovoj inicijativi, prvi put susreli s morem, kaže direktor Hostela Dario Smojver.

Osim domaćina za karlovačke osnovce brinule su se i učiteljice Biserka Šintić, Vladimira Ribić, Mirna Pavlaković, Đurđa Ivković Macut i Sanda Perković.

– Mislim da smo svi skupa napravili krasnu stvar. Ovo ljetovanje zasigurno je bilo najljepše i najbolje organizirano, a ovdje dolazim već dugi niz godina. Prema reakcijama djece mislim da će zauvijek pamtiti ovo ljetovanje i emocije koje su sa sobom ponijeli doma – dodaje učiteljica Perković.

U novouređenom prostoru Hostela svim polaznicama ljetnog kampa osiguran je solidan smještaj, predavanje o Poučnoj stazi, vožnja izlet brodom na Krk, škola plivanja, sportska i druga natjecanja te besplatne ležaljke i suncobrani na plaži Hostela. Nekima je najbolja bila hrana, drugima sportski tereni ili plaža, a svima sladoled u novootvorenom kafiću i “gusarskim” ležaljkama.

– Uz svesrdnu pomoć svih već spomenutih na najboljem smo putu da napravimo još jednu dobru stvar za Karlovac i Karlovčane. Uvjeren sam da će sljedeće godine brojka polaznika ljetnog kampa biti znatno veća, mi ćemo nastojati razveseliti ih novim sadržajima i još uređenijim prostorom – rekao je na kraju Smojver.

Kaportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest