U lipnju i srpnju Karlovac je domaćin nekoliko velikih međunarodnih sportskih natjecanja

Zagreb je od 23. do 27. lipnja domaćin Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji, no jedno od natjecanja održat će se i u Karlovcu. U subotu 27. lipnja naš će grad biti domaćin natjecanju u disciplini TempO, jednoj od najatraktivnijih i najbržih disciplina orijentacijskog sporta. Za ovo veliko natjecanje dosad su se prijavili natjecatelji iz 25 zemalja – najviše je europskih: Slovenija, Slovačka, Portugal, Hrvatska, Češka, Rusija, Litva, Finska, Španjolska, Njemačka, Mađarska, Bugarska, Poljska, Italija, Latvija, Velika Britanija, Danska, Švedska, Irska, Norveška, Ukrajina i Belgija. Iz Azije su zasad pristigle prijave iz Japana i Hong Konga, a sudjelovat će i natjecatelji iz Sjedinjenih Američkih Država.

A, od 27. srpnja do 1. kolovoza sportska događanja kulminirat će središnjim ljetnim sportskim spektaklom u gradu na četiri rijeke – Europskim baseball prvenstvom B skupine. U Karlovcu i Beču 12 će reprezentacija tražiti dva mjesta za nastup na prvenstvu A skupine naredne sezone. U Karlovcu će Hrvatska to pokušati ostvariti protiv Švicarske (s kojom i otvara prvenstvo 27. srpnja u 17 sati), Bugarske, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Nisu to i jedini međunarodni sportski događaji ovog ljeta. Već u petak 12. lipnja na rasporedu je 3. Karlovački cener, atraktivna večernja utrka središtem grada na 10 kilometara, za koju je već pristiglo više od 340 prijava iz Hrvatske, ali i Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, a očekuju se sudionici i iz još nekih zemalja.

Dan kasnije, u subotu 13. lipnja počinje jedan od najvećih kadetskih nogometnih turnira u državi, Memorijalni turnir Branko Čavlović – Čavlek, na kojem će uz kadete najboljih hrvatskih klubova ove godine nastupiti i tri inozemna sastava – Sturm Graz i St. Polten iz Austrije te Željezničar iz Sarajeva, BiH.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest