Od danas, nakon više godina, Stari grad Dubovac ima i
ugostiteljsku ponudu i to ne bilo kakvu, već reprezentativnu
kakav je i sam dvorac, osmišljenu od novog najmoprimca restorana
Željka Goluže, a ostvarenu uz pomoć chefa Zorana Gajića, kuhara
afirmiranog u više poznatih zagrebačkih restorana.
Jučer je na licu mjesta u dubovačkoj gradini uspješno i pokazano
što sve posjetitelje tamo očekuje, te kakva je koncepcija novog
restorana koji će kombinirati visoku gastronomiju od namirnica
domaćih proizvođača, kvalitetnu vinsku i pivsku kartu,
te jedinstveni ugođaj kakav može pružiti dvorac iz 13.
stoljeća. Unutrašnjost restorana je uređena pod budnim okom
konzervatora na način da zadrži srednjevjekovni ugođaj, no opet
kao kombinacija modernog i drevnog. Ima i terasu u atriju dvorca,
pa je za očekivati da ugostiteljska ponuda osim brojnih
Karlovčana privuče i posjetitelje iz drugih gradova Hrvatske, te
turiste, grupno ili pojedinačno.
Ugostitelj Goluža skromno kaže da je on prije svega gostioničar,
ali da mu je veliki poslovni izazov bio otvoriti restoran u
Starom gradu za koji je emotivno vezan i kao Dubovčak, domaći
dečko koji je odrastao u kvartu podno dvorca. Sinoć je Kastel
prvi put otvorio vrata za uzvanike i prijatelje, sve one koji su
pomogli da u relativno brzo vrijeme od ulaska u zakup, Bistro i
zaživi, dok od danas radi svakodnevno. Na ovakve stvari ipak ne
treba previše trošiti riječi, već navratiti i iskušati nešto iz
ponude. U tome će svakako doprinijeti i prihvatljive cijene,
vješto izbalansirane da spoje što kvalitetniju ponudu i učini je
pristupačnom za što širi krug građana.
Djelić atmosfere s jučerašnjeg predstavljanja, ali i kako izgleda
novootvoreni restoran pogledajte u našoj foto galeriji…
KAportal.hr