Dan planeta i Svjetski dan knjige u Aquatici obilježili su izdavanjem slikovnice i bojanke

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje i Svjetskog dana knjige, karlovačka Javna ustanova Aquatika okupila je ljubitelje prirode, riba i knjiga na predstavljanju svoje prve slikovnice i bojanke koju su predstavile autorica bojanke Maja Spoja, autorica slikovnice Ivana Francisković Olrom i ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

– Drago mi je da smo ovim zanimljivim druženjem u Aquatici na jednom mjestu spojili edukativni i zabavni dio i na taj način najmlađima pokušali na kreativan način približiti znanja o ribama koje obitavaju u našim područjima, ali koje mogu vidjeti i u samom akvariju. Vjerujem da ćemo ovim i sličnim projektima uspjeti potaknuti djecu i mlade da se i u budućnosti zanimaju za ono što naš kraj čini tako posebnim i jedinstvenim – rekla je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

Od svog otvorenja u listopadu 2016. Aquatika se, organizacijom dodatnih sadržaja i aktivnosti, ističe među javnim ustanovama koje djeluju diljem Hrvatske, te ujedno i nameće kao inovativna i proaktivna ustanova koja poseban naglasak stavlja upravo na edukaciju djece i mladih, kao i na brigu o okolišu te lokalnoj zajednici, kažu u Aquatici.

– Uz više od 100 vrsta riba te 40 endemskih vrsta u čak 25 akvarija, Aquatika je posjetiteljima zanimljiva i zbog svog edukativnog te znanstveno-istraživačkog centra i kongresne dvorane u kojima se održavaju brojne radionice, stručne konferencije, koncerti i kazališne predstave. Osim toga, posjetitelji boravak u Aquatici mogu zaokružiti u njezinom ugostiteljskom dijelu, ali i kupnjom nekog od suvenira karlovačkih proizvođača – napiminju iz ove gradske ustanove.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest