Karlovcem u petak vladaju maturanti – Njih 800 slavi završetak srednje škole, pozvali građane da im se pridruže

– Pozivamo sve maturante, sve građane da nam se pridruže i da u petak zajedno proslavimo naš zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja, pozvala je predsjednica karlovačkog Vijeća maturanata Laura Pribanić, najavljujući ovogodišnju Maturijadu.

Počet će okupljanjem maturanata, njih 800, iz 9 karlovačkih i Srednje škole Duga Resa na Vunskom polju od 17 sati. U 19 će povorka krenuti karlovačkim ulicama, a Maturijada početi u 21 sat na ŠRC-u Korana, uz Stringse, Magazin i DJ Joe2Shine. Zabava će potrajati do ranih jutarnjih sati, uz budno oko pripadnika žurnih službi koje će brinuti da sve prođe u najboljem redu.

Ako je suditi po prijašnjim godinama, hoće jer problema kakve viđamo u drugim gradovima, karlovački maturanti poštede i sami sebe i svoje obitelji.

– Svake godine sve protekne kako treba, uz zabavu i pjesmu pa se nadamo da će i ove proteći u miru i redu, a maturanti paziti jedni na druge. Čestitam im svima i želim da oni koji nastavljaju studirati upišu fakultete koje su odabrali, a oni koji ne idu na studij da čim prije nađu zaposlenje, poručila je pročelnica Andreja Navijalić, napomenuvši da će i ovaj put maturanti Gimnazije, sad već tradicionalno, točno u podne, zaplesati Salonsko kolo na Starom placu.

Ovogodišnju Maturijadu, uz Grad s 20.000 i Županiju s 10.000 kuna, sufinanciraju i sami maturanti, koji su tombolom na Sajmu škola prikupili 4.000 kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest