Ove srijede Dan ljubaznosti u prometu – vozačima koji poštuju prednost pješaka čak i nagrade

Ova srijeda bit će u Karlovcu Dan ljubaznosti u prometu! Postaja prometne policije Karlovac provodi ovu preventivnu akciju kako bi potaknula tolerantnije odnose između vozača i pješaka, odnosno, vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Policija akciju provodi u suradnji s Gradom Karlovcem i to tako da ćepripadnici Prometne jedinice mladeži 5. srpnja od 9 do 13 sati na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u gradu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne čine. Sve će to evidentirati, a onda metodom slučajnog odabira odrediti 10 vozača kojima će 12. srpnja biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

– Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti, poručila je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest