Novi magistralni cjevovodi donose sigurnu vodoopskrbu Karlovcu, ali i susjednim gradovima i općinama – bit će gotovi u srpnju i kolovozu

Kada budu dovršeni, početkom srpnja, odnosno, sredinom kolovoza, magistralni cjevovodi Vukmanićki Cerovac – Ladvenjak i Mekušje – Grabrik osigurat će vodoopskrbu ne samo Karlovca nego i susjednih gradova i općina.

Najavio je to direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak, precizirajući da će magistralni cjevovod između vodocrpilišta Mekušje i Grabrik, vrijedan 1,2 milijuna kuna, dodatno opskrbljivati vodom vodospremu na Švarči, kasnije i na Strmcu, pa tako poboljšati i vodoopskrbu Karlovca, ali i omogućiti dovoljne količine vode Dugoj Resi.

– Događalo se da ljeti, kada potrošnja vode raste, vodocrpilište radi na granici izdašnosti jer zbog profila cjevovoda nismo mogli distribuirati vodu iz Mekušja. Ova su ulaganja bil potrebna kako bi i u sušnim periodima vodoopsrkba bila sigurna, kazao je voditelj vodoopskrbe Branimir Lovrić.

Dovršetak drugog glavnog cjevovoda Vukmanićki Cerovac – Ladvenjak, čija će izgradnja stajati 645.000 kuna, osigurat će opskrbu vodom za Tušilović, Selišće, Ladvenjak, a potom i Brezove Glave, odnosno, Vojnića i Duge Rese te u budućnosti i Krnjaka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest