SDP reagirao na naš članak o njihovom izboru kandidata za gradonačelnika – kažu da smo im nanijeli štetu jer ništa nije odlučeno

Bira se i u sjedištu stranke na Rakovcu

Naš tekst o mogućim kandidatima SDP-a za gradonačelnika Karlovca vrlo brzo je izazvao reakcije samih SDP-ovaca, posebno predsjednika GO Žarka Latkovića. Latković je, naime, poslao priopćenje u kojem kaže: “Radi objektivnosti i političke korektnosti prema članovima i javnosti, moramo reći da ste koristeći kuloarski izvor, vjerujem i nesvjesno, bez potvrde iznijeli činjenice koje jednostavno nisu istinite i na taj način nanijeli i određenu štetu stranci u Karlovcu, ali i ponijeli se nekorektno prema osobama, našim stranačkim kolegicama i kolegi, obzirom da istima nije dana mogućnost da kažu svoje mišljenje o predmetnoj temi.”

SDP-ovce je zasmetala naša moguća stranačka križaljka, a Latković potvrđuje da se na tijelima stranke razgovaralo i o spomenutim kolegicama i kolegi, te da se još uvijek razgovara o kandidatu/kinji, za gradonačelnika grada Karlovca i da odluka još nije donesena.

Isto tako, navodi da je upravo Mladen Rakočević osoba na koju se ozbiljno računa da eventualno preuzme funkciju kandidata.

– Također naglašavamo i da su sve opcije otvorene, pa tako i podrška najjače oporbene stranke nezavisnom kandidatu/kinji, piše Latković.

– Unatoč mišljenju mnogih nezadovoljnika koji godinama nisu radili ništa za SDP u Karlovcu, u SDP-u grada Karlovca uvijek se poštivalo načelo demokratskog odlučivanja, pa moramo naglasiti radi objektivnosti i istinitosti da postoji i mogućnost da svi članovi stranke u Karlovcu prođu kroz demokratsko glasovanje i daju svoj glas za onu osobu koju oni žele vidjeti kao gradonačelnika/cu grada Karlovca, dodaje.

– Svjesni smo nedostataka koje SDP u ovom trenutku ima, ali vjerujemo u našu snagu i jedinstvo, te ćemo svi stati uz kandidata koji dobije podršku organizacije, jer grad nije nešto fiktivno, grad je živi organizam, svatko se može kandidirati, lobirati i pričati bajke, ali pobijediti može samo onaj tko grad živi svakodnevno, kome ljudi vjeruju, tko se za grad borio u svim bitkama koje je prošao tijekom svog života, te onaj kojeg građani susreću dovoljno često da im nije nedodirljiv, onaj koji će svoje vrijeme i sredstva uložiti u pobjedu SDP-a i koalicijskih partnera na izborima 2017. godine, stoji još u pripćenju.

Na koncu nas je, pomalo iznenađujuće, Latković čak prozvao za neprofesionalnost, rekavši da “članak koji nema u sebi činjenica koje su dobivene od svih zainteresiranih strana u ovoj situaciji, treba i biti nazvan svojim pravim imenom “kolumna” i na taj način pokazati da je to mišljenje pojedinca, a ne stvarno i činjenično stanje jer građani imaju pravo znati istinu”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest