Projekt za stare i nemoćne “Nismo sami” uspio, njegovi kreatori se nadaju nastavku

– Da imamo i 10 ovakvih projekata, obzirom na potrebe, ne bi bilo dovoljno, rečeno je na današnjoj pressici o projektu Nismo sami, što ga je Turbina promjena, s Gradom i Centrom za socijalnu skrb, provodila protekle dvije godine.

U to je vrijeme, po riječima voditelja Emanuela Cipurića, izrađena baza podataka o korisnicima, uređen prostor stare škole u Gornjoj Trebinji u kojem sada mogu boraviti svi stanovnici, prikupljeni paketi pomoći, održane kreativne i edukativne radionice za djecu i odrasle, pomagalo se 40 starih i nemoćnih na području Gornje Trebinje i Popović Brda… a sve to zahvaljujći 13 volontera.

– Godina dana obilaska tih ljudi ispunila me iznutra, usadila nove vrline i vrijednosti. Volonteri su se još više povezali, svi smo sudjelovali, dogovarali se… Pozivam učenike i studente da se uključe u volontiranje jer to je nešto predivno što im se može dogoditi u životu, pozvao je Jakov Cipurić, inače i Naj volonter Karlovca.

Možda to budu mogli upravo na nastavku ovog projekta. Jer, Turbina je projekt Nismo sami 2 već prijavila na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih, prošao je prvu provjeru i nadaju se pozitivnom odgovoru u studenom.

– Bazu imamo, korisnike imamo i bila bi šteta da ne nastavimo, zaključio je Cipurić, a potporu novoj suradnji najavile i Višnja Malnar iz Centra za socijalnu skrb i Blaženka Presečan iz Grada Karlovca.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest