AKTUALNO

Studenti nestrpljivi jer su još uvijek bez menze: I mi trebamo nešto jesti! KAportal doznaje na čemu je zapelo otvaranje

Studenti nestrpljivi jer su još uvijek bez menze: I mi trebamo
nešto jesti! KAportal doznaje na čemu je zapelo otvaranje

I dalje se u Karlovcu (VUKA) nije osigurala studentska menza. Pošto nam daju lažne nade za otvorenje iste, pomalo razmišljamo kako bi nam, na iksicu na koju nam sjeda novac za hranu, taj isti novac trebao sjedati na račun (žiro, tekući...) kako bi si barem mogli kupiti ponešto u pekari, jer i mi trebamo nešto jesti! Ovako više ništa nema smisla, a znamo da je hrana bitna za život!!!

Pišu nam tako studenti ugostiteljstva na karlovačkom Veleučilištu, koji, baš kao i njihovi kolege s drugih studija, još čekaju otvorenje menze. Bez nje su, podsjetimo, od početka akademske godine, od kad se za hranu moraju snalaziti kako znaju i umiju, trošeći novac za ono što inače imaju po doista prihvatljivim cijenama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, u Restoranu Zrinski u Domu OSRH, s kojim su im obroci dogovoreni nakon mjeseci nenalaženja ugostitelja koji će studentima pružati usluge prehrane, menza bi, iako se očekivalo da će to biti i ranije, napokon trebala proraditi.

Jer danas se svladavaju, za nadati se, posljednje prepreke na putu ostvaranja naizgled jednostavnog cilja: da i karlovački studenti, baš kao i ostali u Hrvatskoj, svoje pravo na sufinanciranu prehranu mogu i, doslovno, konzumirati.

- Trenutno informatičari Srca (Sveučilišni računski centar) i Pletera u restoranu Zrinski spajaju kasu koja treba očitavati iksice za studentsku prehranu. Očekujemo, ukoliko danas profunkcionira taj spoj kase sa Srcem, da će krenuti testno korištenje tog uređaja i nadamo se u tijeku današnjeg ili sutrašnjeg dana da bi to konačno trebalo profunkcionirati, kazao nam je ravnatelj Studentskog centra Željko Šančić.

Bude li tako, kroz par dana cijeli sustav studentske prehrane trebao bi zaživjeti u Zrinskom, a karlovački studenti konačno dobiti "svoju" menzu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!