AKTUALNO

Izbor NAJkupališta 2018. uz Karlovačko: Kupanje u kanjonu Korane više nije ekskluziva za Slunjane - turista sve više, a sadržaja...

Izbor NAJkupališta 2018. uz Karlovačko: Kupanje u kanjonu Korane
više nije ekskluziva za Slunjane - turista sve više, a sadržaja...

Gotovo da nema stranog turista koji na putu prema Plitvicama i dalje prema moru ne zastane u Slunju. Rastoke su naravno prvo mjesto za razgledanje, ali sve je više onih koji navrate i na kupalište na Korani, a brojni su i oni koji se tamo okupaju. Na pitanje ima li turista jedan nam je domaći dečko samo kratko rekao: "Ima i previše".

Kupanac u kanjonu Korane jedinstveni je doživljaj, a gradsko kupalište u Slunju iz godine u godinu sve je popularnije, no s najavljenim projektom lokalne Turističke zajednice sve će biti podignuto na još jedan viši nivo. Kako saznajemo od direktora TZ Dragana Smrzlića, po njihovoj zamisli uz potporu novcem EU, kupalište bi trebalo dobiti stepenaste nivoe i uređena sunčališta, zidani WC i garderobe, odnosno svu urbanu opremu kakvu primjerice ima Foginovo kupalište na Korani u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teško do parkinga

No "otom potom", reporterska ekipa KAportala u ovom se obilasku Slunja ipak osvrnula na postojeće stanje. Naime, u odnosu na proteklo ljeto nije se puno toga promijenilo, pa ni činjenica da je u špici sezone vrlo teško pronaći slobodno parkirno mjesto. Turisti su i tu odradili svoje, pa kupači koji nisu iz Slunja prvo se moraju pomučiti da pronađu sigurno mjesto za svog limenog ljubimca. S obzirom da se kupalište nalazi u kanjonu, ručna kočnica je ovdje od presudne važnosti.

Za razliku od mjesta za automobil, u Slunju nećete imati problema s pronalaskom mjesta za ručnik, jer plaža je velika i nalazi se s obje strane rijeke koja je ovdje i puno uža nego u Karlovcu. Isto tako, sunce većinom dana obasjava obje obale, a kad i zađe za brdo, još uvijek se može sunčati na drugoj strani do koje ne treba plivati, jer tamo je i dalje pontonski mostić. Šteta što ugostiteljska ponuda nije odmakla u odnosu na prošlogodišnju, pa se tako u malom improvizoranom kafiću na plaži može popiti pivo ili sok, a od jela jedino hot dog ili hamburger. Cijene su, međutim, pristupačne, 15, odnosno 25 kuna. Na točioniku je naravno točeno Karlovačko, a pozitivno iznenađenje je uslijedilo kad smo uvidjeli da je na "tapu" bila prikopčana i bačva Heinkena.

Isto "k'o i lani"

Za one koji žele okrijepu a da ne moraju posegnuti u novčanik, na kupalištu se nalazi i česma s izvorskom vodom što zaista nema niti jedno drugo kupalište u Karlovačkoj županiji.

Od popratnih sadržaja na plaži također je sve "isto k'o lani" s time da ove godine na rijeci nema "vodenog parka", odnosno "iceberga". Što se s njim dogodilo, je li kao i onaj u Malićima uništen tijekom prošle sezone kupanja, nismo uspjeli saznati. Ulazi u rijeku su pristupačni i uređeni, a tu je i skakaonica kao i jedra za sunčanje. Tu je i prečnica rastegnuta preko rijeke, a ako se već niste za vratolomiju prelaska, zanimljivo je i gledati druge kako to pokušavaju.

Sve u svemu, kupalište u Slunju dakako ima svoje adute, ali ostaje dojam da to može puno, puno bolje.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 3,5 – Uređenost kupališta 3,5 – Popratni sadržaji 4 – Čistoća vode 4,5 – Ugostiteljska ponuda 3

UKUPNO 18,5

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!