AKTUALNO

Projekt "Centar Nazorova" ipak nije mrtav? Grad investitoru ponovo pružio ruku suradnje, čekaju odgovor

Projekt
Hoće li Nazorova konačno dobiti novi izgled?

Što se događa s pompozno najavljivanim projektom stambeno - poslovnog centra u Nazorovoj ulici koji je, kako smo već pisali, krenuo prije pet godina, te stao samo na raščišćavanju ruševnih kuća na ovoj lokaciji u centru Karlovca.

Podsjetimo, radovi su počeli u listopadu 2013. s rušenjem kuća te potom stali jer je trebao biti proveden urbanističko - arhitektonski natječaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kino još uvijek u planu?

S obzirom da se radi, kako su odlučili u Gradu, o "urbanistički posebno vrijednim prostorima važnim za budući razvoj, organizaciju i sliku grada", trebalo je provesti natječaj, te je Grad predložio i određene sadržaje koje bi kompleks trebao imati. To su podzemna garažu, kino s otprilike 500 – 600 sjedećih mjesta, oblikovanje i uređenje vanjskog prostora javne namjene s karakterom trga sa elementima zelene površine, vode, ambijentalne i javne rasvjete, grupama za sjedenje, ugostiteljskim terasama, urbanom opremom te drugim sadržajima koji bi ovaj prostor učinile ugodnim i atraktivnim za boravak i korištenje.

Kako je projekt multipleks kina u trgovačkom centru Konzum neslavno propao, a Grad se sprema kupiti kino zgradu nekadašnjeg kina Edison, nije poznato je li još uvijek stoji zahtjev gradske uprave da u budućem "Centru Nazorova" bude i multipleks kino.

Predložili sastanak

Iz karlovačke gradske uprave ponovo su, ovaj put na zahtjev oporbenog HNS-a, investitoru - tvrtkama Gradko, GIP Pionir i Sorko poslali upit o nastavku projekta. U njemu navode da je prvi korak urbanističko - arhitektonski natječaj, te da posebno cijene i uklanjanje ruševnih objekata i dugotrajno i složeno rješavanje imovinsko - pravnih odnosa. Iz gradske uprave predlažu i sastanak radi revizije dosad učinjenog te dogovora o budućoj suradnji u daljnjoj realizaciji projekta.

- Napominjemo kako je naše opredjeljenje za poticanje i realizaciju investicija u našem gradu neupitno, tako da nam je želja i određenje afirmativno sudjelovanje u projektima, posebno onima, koji angažiraju građevinski sektor i doprinose povećanju broja zaposlenih, navode u gradskoj upravi.

Kako saznajemo od predstavnika investitora, zaprimili su upit iz Grada te će se o njemu ubrzo očitovati, možda već sljedeći tjedan.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!