AKTUALNO

TRAŽE NOVAC Građani, oprez! Policija upozorava da hakeri uzimaju osobne podatke te potom ucjenjuju da ih ne objave

TRAŽE NOVAC Građani, oprez! Policija upozorava da hakeri uzimaju
osobne podatke te potom ucjenjuju da ih ne objave
foto Shutterstock

Policija savjetuje građanima da pripaze na sumnjive poruke elektroničke pošte. Objavili su kako su zaprimili više prijava građana u kojima ih nepoznate osobe ucjenjuju te su na njihova računala instalirali zloćudne programe.

"Policija je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže iznos od 950 eura u bitcoinima kako navedene podatke ne bi javno objavili", priopćili su iz policije.

Savjetuju građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke te da ih ne upisuju na sumnjivim internetskim stranicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke", priopćili su iz policije.

RTL.hr


Reci što misliš!