AKTUALNO

U samo tjedan dana broj oboljelih od gripe i više nego udvostručen - u Ogulinu se udomaćila, Vojnić joj jedini još odolijeva

U samo tjedan dana broj oboljelih od gripe i više nego udvostručen
- u Ogulinu se udomaćila, Vojnić joj jedini još odolijeva
foto ilustracija Matija Habljak/PIXSELL

Čak 164 nova slučaja oboljelih od gripe zabilježena su u proteklih tjedan dana u Karlovačkoj županiji pa je dosadašnji broj oboljelih i više nego udvostručen: 302.

Toliko je ukupno prijavljenih slučajeva od prosinca, a od tada je samo jedan podatak ostao isti: niti jedan slučaj gripe službeno nije zabilježen u Vojniću. Ne znači to, naravno, da nikoga tamo gripa nije "zakačila" jer broj oboljelih koje objavljuje Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije odnosi se na slučajeve koje su im prijavile liječničke ordinacije.

A u tjednu u kojem je završio siječanj i počela veljača od već spomenuta 164 novooboljela, najviše ih je, kao što je i prije bilo, iz Ogulina, čak 97. Pri tom je taj tjedan posebno bio opasan za stanovnike ovog grada koji imaju od 30 do 64 godine - njih je oboljelo 32 - te djecu od 7 do 14 godina, kojih je oboljelo tek dvoje manje, 30. Prvi put od početka ove sezone gripe, ta je zarazna bolest zabilježena i među najmlađim stanovnicima Karlovačke županije: oboljele su dvije bebe, mlađe od godinu dana, petero djece koja imaju od godinu do četiri, te osmero starih 5 do 6 godina i to svi u Ogulinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovcu je prijavljeno 38 oboljelih, Ozlju 18, Slunju 10, a jedan u Dugoj Resi.

KAportal.hr


Reci što misliš!