AKTUALNO

Karlovčani Mario Klarić (bubnjevi) i Hrvoje Kralj (kontrabas) dobili nagrade Status za najbolje instrumentaliste u 2019. godini!

Karlovčani Mario Klarić (bubnjevi) i Hrvoje Kralj (kontrabas)
dobili nagrade Status za najbolje instrumentaliste u 2019. godini!

Dva mlada karlovačka glazbenika osvojila su godišnje nagrade "Status" koje Hrvatska glazbena unija dodjeljuje najboljim instrumentalistima u godini. Ova nagrada se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture dijeli od 1997. godine, a za nju konkuriraju instrumentalisti - redovni članovi HGU - koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača.

Nagrada se dijeli u tri kategorije - zabavna, pop-rock i urbana glazba, narodna i etno glazba te jazz glazba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kategoriji zabavne, pop-rock i urbane glazbe, nagradu za najboljeg bubnjara u 2019. godini dobio je Karlovčanin Mario Klarić, za izvedbe na albumu "Dreams" Dražena Pavina, u Ante Gelo Bandu u emisiji HRT-a 5.com s Danielom te u pjesmi "To te ja pitam" koju izvode Zec, Belan, Boris, Denis i Sandro.

U kategoriji jazz glazbe, najboljim kontrabasistom godine proglašen je, pak, mladi Karlovčanin Hrvoje Kralj, koji je ovo vrijedno priznanje zaslužio izvedbom na albumu "Two Weeks After Midnight" Bruna Matić Quarteta.

KAportal.hr


Reci što misliš!