AKTUALNO

Apel ravnatelja karlovačke bolnice: Sjetite se slika iz Italije! Bolest ne bira, brzo se širi i prenosi - budite odgovorni i oprezni!

Apel ravnatelja karlovačke bolnice: Sjetite se slika iz Italije!
Bolest ne bira, brzo se širi i prenosi - budite odgovorni i
oprezni!

- Molim sve u Karlovačkoj županiji da se striktno i odgovorno drže propisanih mjera navedenih preko medija. Svaki život je dragocjen, svaki život je svijet za sebe. Molimo vas, budite oprezni, dužni ste to prema svojim roditeljima i svojoj djeci. Bolest se vrlo brzo širi, vrlo brzo prenosi. Neka vam na pameti bude samo slika iz Italije: o broju oboljelih, kako brzo se pogoršaju, u kojim slikama završe. Molim vas, budite krajnje oprezni i odgovorni pridržavajte se svih mjera koje smo do sada prevenirali. Kada dođe, taj trenutak, bit će prekasno. Molim vas, budite obzirni u brizi prema svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih, apelirao je ponovo Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac, s današnje pressice županijskog Stožera civilne zaštite.

Potvrdio je da je 19 oboljelih u Karlovačkoj županiji, jedna osoba više nego je bilo jučer, devet pacijenta je hospitalizirano u OB Karlovac, 6 je trenutno u strogoj samoizolaciji, 4 otpušteno s bolničkog liječenja i u strogoj je samoizolaciji dok se ne ponovi testiranje, a 3 osobe su u zagrebačkoj Klinici Dr. Fran Mihaljević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz samoizolacije je izašlo 250 osoba, većinom onih koji su bili pod administrativnim nadzorom, danas se očekuju rezultati za 12 testiranih osoba, u samoizolaciji je 9 liječnika i medicinska sestra iz karlovačke Bolnice, koji su bili u kontaktu s pozitivnim pacijentima, no svi se oni, srećom, osjećaju dobro, bez simptoma i tegoba su i, budući da im uskoro ističe samoizolacija, uskoro će biti raspoloživi za rad.

Nije htio odgovoriti na pitanje o pacijentici iz Ogulina, niti njenom navodnom ponašanju u ogulinskoj Bolnici, ponovivši da je nebitno kojeg je spola, zanimanja, dobi oboljeli.

- Bolest ne bira niti vrijeme, niti mjesto, niti pacijenta. Pred ovim virusom smo svi jednaki. Svi možemo jednako oboljeti, nastradati i možemo različitom kliničkom, srednje teškom ili vrlo teškom – sjetite se slika iz Italije! – završiti, izjavio je Jančić.

KAportal.hr


Reci što misliš!