AKTUALNO

VIDEO Nacionalni Stožer Civilne zaštite - trenutno u Hrvatskoj 495 zaraženih koronavirusom, 8 bolesnika na respiratoru

VIDEO Nacionalni Stožer Civilne zaštite - trenutno u Hrvatskoj 495
zaraženih koronavirusom, 8 bolesnika na respiratoru

Od 9 sati ujutro u Hrvatskoj je zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom i sad ih je ukupno 495. U 24 satnom intervalu to je povećanje od 53 bolesnika. Nažalost jedna je osoba danas preminula, a kako je ministar Vili Beroš napomenuo, radi se o onkološkom bolesniku.

"Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate", kazao je ministar Beroš.

"Trenutno imamo 8 bolesnika na respiratoru, za još jednog čekamo laboratorijski nalaz, ovih 7 nije kritično. Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesnih", rekla je Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako nema potrebe za karantenom u Biogradu.

"Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije.

Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kazao je i kako se razmatra mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina unutar tržnica uz vrlo striktne mjere.

"Zasad nemamo problem sa zaštitnom opremom", rekla je Maja Grba Bujević.

RTL.hr


Reci što misliš!