AKTUALNO

POD POVEĆALOM

Imenovanje novog ravnatelja ŽUC-a predmet izvida Županijskog državnog odvjetništva, evo što kaže žup. državna odvjetnica Vera Magdić - Bižanović

Imenovanje novog ravnatelja ŽUC-a predmet izvida Županijskog državnog odvjetništva, evo što kaže žup. državna odvjetnica Vera Magdić - Bižanović

U slučaju imenovanja Darka Bebića za ravnatelja ŽUC-a DORH provodi postupak izvida, kako bi se ocijenila vjerodostojnost izrečenih navoda u javnosti, a samim time utvrdilo ima li osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo

Trebalo je to biti samo još jedno u nizu stranačkih kadroviranja na vodeće pozicije županijskih ustanova i uprava. No, u slučaju Darka Bebića i njegovog imenovanja na mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste ipak izgleda da HDZ-ov plan baš se i nije odvio po planu. 

Naime, na stolu Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu našao se slučaj Bebićevog imenovanja, za koji se provodi postupak izvida, a kako bi se ocijenila vjerodostojnost izrečenih navoda u javnosti, a samim time utvrdilo ima li osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županijska državna odvjetnica Vera Magdić - Bižanović na upit KAportal nije mogla dati detalje o cijelom postupku radi tajnosti, dodajući pritom tek da će odluka o predmetu uslijedit nakon završenih izvida.

Posjetimo se kronologije koja je dovela da je slučaj stranačkog kadroviranja zaintersirao i medije na nacionalnoj razini. Upravno vijeće ŽUC-a predložilo je imenovanje tadašnjeg ravnatelja u vršitelja dužnosti jer nisu mogli provesti postupak imenovanja zbog isteka mandata. Ubrzo nakon toga bilo je jasno da je glavni razlog takvoj odluci upravo ležao u tome što je tada Upravnim vijećem predsjedao Darko Bebić, koji je već određen za novog ravnatelja. 

Stoga je prvo trebalo razriješiti članove Upravnog vijeća, što je početkom srpnja županica Martina Furdek Hajdin i učinila, i time je otvorila put za imenovanje Darka Bebić novim ravnateljem ŽUC-a. Novo Upravno vijeće u sastavu Ivan Ćupor, Mario Bunčić, Matija Palalić, Ivan Tomičić i Ivan Požega su proveli postupak izbora, no čini se da je napravljena greška u koracima, jer ostaje upitno ima li novi ravnatelj uopće uvjet za to radno mjesto. 

No bilo kako bilo, treba pričekati i što će reći Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!