Kojom će trasom ići obilaznica Zvijezde građani će saznati na javnoj prezentaciji projekta – gradnja možda već iduće godine

foto Google Map

Grad Karlovac gradit će obilaznicu karlovačke povijesne jezgre Zvijezde, a kojom će trasom ići i kako će izgledati građani će moći biti upoznati “iz prve ruke” na javnoj prezentaciji projekta.

Službeni naziv projekta je “Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i izgradnja spoja između Draškovićeve ulice i Puta Davorina Trstenjaka – obilaznica Zvijezde”, kažu nam u karlovačkoj gradskoj upravi te pozivaju sve zainteresirane u ponedjeljak 11. veljače u Veliku vijećnicu Grada Karlovca u Banjavčićevoj ulici na prezentaciju. Počet će u 18 sati.

Podsjetimo, razmatrale su se dvije varijante zaobilaznice a jedna je vodila odmah pored Šumarske škole. To naravno nije baš bilo prihvaćeno kod dijela građana, a posebno se nije svidjela djelatnicima i učenicima Šumarske škole koji vrijedno već duži niz godina uređuju arboretum. Tada su iz gradske uprave obećali drugo rješenje koje je skuplje, ali ipak puno prihvatljivije.

Nakon prezentacije idejnog rješenja trebalo bi uslijediti projektiranje, ishođenje lokacijske i građevinske dozvola, ali i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Gradnja bi, prema trenutnoj situaciji uslijedila u 2020. godini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest