Optužnica za makljažu na Dubovcu: Karlovčanin sa sinom bejzbol palicom napao susjeda i njegovog sina, oni uzvratili motorkom

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg Karlovčanina zbog napada na susjeda. Narušeni međuobiteljski odnosi kulminirali su 1. kolovoza oko 20 sati kada je, kako to tvrdi karlovačko Tužiteljstvo, ispred zgrade na Dubovcu Karlovčanin prvo čovjeka pošpricao suzavcem u oči te ga udario bejzbol palicom u predio glave.

Nakon toga je napadnuti pao na tlo, a napadač ga je nastavio udarati šakama po glavi. Pritom je oštećeni zadobio prijelom nosnih kostiju bez pomaka, udarce u lice i zatiljnu regiju glave te lijevo prsište, kao i kemijski nadražaj spojnice očiju. Samo stjecajem sretnih okolnosti te ozljede nisu teže prirode, navodi ODO u svojoj optužnici opisujući kazneno djelo kao ono protiv života i tijela – nanošenjem teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Traže od suda uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci koja se ne bi primjenila ukoliko u roku kušnje od dvije godine okrivljeni ne bi ponovio kazneno djelo.

Protiv napadača oštećeni je, zajedno sa svojim ocem podnio privatnu tužbu na Općinskom sudu u Zagrebu, pa su je oni kao prijavu proslijedili ODO-u Karlovac, kao mjesno nadležnom tijelu.

U svojoj obrani tuženiik navodi kako je kobne večeri došao s puta, a večer prije dvojac iz suparničke obitelji je, navodi, napao njegovu obitelj. Zbog toga ih je sačekao i započeo verbalni sukob, jer su oni počeli nešto “brbljaviti”. Jednog je pošpricao suzavcem, a drugi je krenuo na njega. Tog drugog je, kaže, “navukao” na koljeno, zbog čega je prvi na njega krenuo motornom pilom. Eskivirao je taj napad i krenuo u protunapad, udarajući ga u nos i jetru, opisao je, dodajući da se pritom i sam povrijedio.

– Došla je policija, a motorka je još bila vruća. Ne znam što sam trebao napraviti kada je na mene povukao motorku. Nisam koristio palicu, opkoračio sam ga na zebri i izudarao rukama i laktovima, jedno pet, šest puta, ali ne nogama – ispričao je optuženi.

Istučeni susjed navodi da se u sve uključio napadačev sin, koji je tukao njegova oca. Slučajna prolaznica koja se našla u postupku kao svjedokinja kazala je da se sve odvilo kraj kružnog toka na Dubovcu, gdje je vidjela jednu osobu kako drži palicu u ruci.

– Ta je osoba bila obrijane glave, obučena u crne hlače i crnu majicu kratkih rukava, a druga je osoba bila u sjedećem položaju i rukama se držala za glavu i ta je osoba bila krvava po glavi i odjeći. Ta osoba koja je bila krvava po glavi i odjeći je bila muška osoba od svojih 20-25 godina. Osim ovog čovjeka obrijane glave s palicom u rukama i ovog drugog s krvavom glavom koji je sjedio na podu, vidjela sam još i treću osobu koja je također bila razbijene glave i krvava, a ta je osoba imala prosijedu kosu i bio je vjerojatno star oko 50 godina – posvjedočila je žena.

U Odvjetništvu smatraju da su u postupanju optuženog Karlovčanina ostvarena sva obilježja kaznenog djela za koja ga terete.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest